2022. december 16., péntek

Ünnepváró 2022

A Márton Áron Főgimnázium ünnepre való hangolódása egy jól kidolgozott program alapján jött létre.

A könyvtár előtti nagyméretű asztal újra megtelt karácsonyt felidéző költeményekkel és illusztrációkkal. A kiállítást ezúttal, tekintettel a decemberi adventi ünnepkör időszakára, ismert erdélyi és székelyföldi magyar lírikusok költeményeiből válogattam össze. Az illusztrációk között is az erdélyi és székelyföldi téli ünnepi élményeket igyekeztem felidézni. A képek zöme is helyi folyóiratokból, képeslapokból és évkönyvekből lett összeálllítva.

könyvtár karácsonyi témával foglalkozó dokumentumait, könyveit felajánlottam a diákoknak és pedagógusoknak kikölcsönözés, valamint helybenolvasás céljából. Az érdeklődőknek, akik verseket, vagy részleteket szeretnének felhasználni az adott dokumentumból, azoknak lefénymásoljuk, vagy ők maguk le is fényképezhetik. A felajánlott kötetek nagy része a könyvtár tulajdona, de akadnak közöttük otthonról hozottak is. Viszont a világháló adta lehetőségeket sem hagytuk ki nyomtatás, és annak sokszorosítása céljából.


Az ünnepi légkör megteremtését az épület előcsarnokában és dísztermében lévő karácsonyfák is segítették.

Az tényleges karácsonyi hangulatot az iskola zenekara és kórusa, Simon András zenetanár vezetésével váltotta valóra. A varázslatos előadás a zenei műfajok széles skáláján mozgott. Természetesen karácsonyi témában, ami kis ünnepi olvasmányokkal és szavalatokkal volt tarkítva. A műsort Varga László igazgató ünnepi beszéde zárta.




Az előkészületi munkákban Balázs-Bécsi Enikő tiszteletbeli könyvtáros is segített.

A karácsonyváró kiállítás a téli szünidő kezdetéig tekinthető meg.

Borbé Levente,

könyvtáros






Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...