2007. december 21., péntek

Évkönyves vetélkedő a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban

A csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban „évkönyves” vetélkedőt szervezett Varga László igazgató.
A versenyt 2007. december 20-án az iskola dísztermében tartották meg.
A vetélkedő anyagát természetesen az évkönyvekből válogatták össze. A benevezett osztályonkénti diákcsoportok az 1991-1992-es tanévtől kezdődően egészen a 2005-2006-os tanévvel lezárva, készülhettek fel az évkönyvek anyagából.
A kérdéseket időszakokra osztva három pedagógus válogatta össze:
- 1991-től 1996-ig Borsodi László magyar szakos tanár
- 1996-tól 2000-ig Nagy Veronka történelem szakos tanár
- 2001-től 2006-ig Varga László igazgató
A felkészülésre egy hét volt felhagyva. Az évkönyveket a diákok a Gimnázium olvasótermében, helyben használhatták, de máshonnan is szabad volt informálódni. A rendelkezésre álló anyag előkészítésében segítséget kaptak Borbé Levente könyvtárostól és Balázs-Bécsi Enikő technikustól.
A vetélkedő nagyon sikeresnek bizonyult. A tanulók megismerkedhettek iskolájuk történetével, a kommunista korszak utáni időszakban zajló események sorával, és más érdekfeszítő anyaggal.
A XII.B. osztály csoportja vitte el a pálmát. Jutalomként minden egyes csoportbeli résztvevő egy „Tisztesség Adassék”, a Gimnázium történetéről szóló Antal Imre (az iskola volt tanára) által szerkesztett könyvből plusz a nyertesek a legújabb évkönyvből is kaptak egy-egy példányt.

B.L. könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...