2009. március 27., péntek

IV. Kárpát-medencei amatőr VERSÍRÓ PÁLYÁZAT

„Határtalan költészet”

A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatósága Kazinczy Ferenc születésének 25. évfordulója, valamint Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából, a Magyar Költészet Napjának tiszteletére versíró pályázatot hirdet.
A pályázat célja, hogy felhívja az ifjúság figyelmét a magyar nyelv szépségére. A kor, melyben élünk és az egységes Európa megkívánja az idegen nyelvek ismeretét, elsajátítását, ennek ellenére oda kell figyelni nyelvi örökségünk megőrzésére, a magyar nyelv kifejezőképességének sokszínűségére.
A pályázatra szerzőnként maximum 5 vers küldhető be, terjedelmi korlát, tematikai megkötöttség nélkül. A pályázathoz kérjük mellékelni a pályázó adatait: nevét, címét, életkorát, foglalkozását, elérhetőségeit.
A határidőre beérkezett verseket szakmai zsűri bírálja el, a legjobb művek alkotóit értékes jutalomban valamint a Szakkollégium honlapján publikálási lehetőségben részesítjük.

Kiíró: Hallgatói Önkormányzat
Pályázat címe: „Határtalan költészet”

Pályázhatnak a Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégium hallgatói és más, határon túli diákok, 14 és 30 év között.
A pályamunkák az alábbi elektromos címre küldendők:
versiras@mad.hu
A beérkezési határidő lejárata: 2009. április 20.
Ünnepélyes eredményhirdetés: 2009. április 29-én, melyre a nyerteseket és a díjazottakat külön értesítésben meghívjuk.

Budapest, 2009. március 24.


Fejes István
szakkollégiumi igazgató

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...