2009. március 25., szerda

Tantárgyversenyekre való felkészülés a Márton Áron Gimnáziumban

A csíkszeredai Márton Áron Gimnázium minden egyes tanévben tekintélyes csapatot tóboroz az országos tantárgyversenyekre. A tantárgyversenyeken való megmérettetés sok diák számára elhozza a sikert, s azt a választási lehetőséget, hogy az érettségi után melyik egyetemet, s azon belül milyen szakot is válasszon.
E tanévi tantárgyversenyre való felkészülés az iskola falai között valamelyest különbözött az elmúlt esztendőkétől, ugyanis a felújított és átalakított könyvtár olvasó- és szomszédos termében működő dokumentációs központ sokkal több lehetőséget nyújtott, mint a „régi” olvasóterem.
A dokumentációs és információs központ már rendelkezik azokkal az elvárásokkal, amelyek megfelelnek az ilyen és ehhez hasonló megmérettetéseknek. Otthonos és praktikusan berendezett termek átalakíthatóak a kért igényeknek megfelelően. A diákok és tanárok is szívesebben veszik birtokukba és élnek a központ lehetőségeivel. A versenyeken kívül tanórákat és különböző rendezvényeket tartanak. A használó könnyebben el tud igazodni a dokumentumok között, mint egy hagyományos olvasóteremben. Fontos szerepet tölt be, mint a meglévő anyagok kiegészítőjeként az Internet kapcsolat, amelyet 6 számítógép biztosít, és a tananyaggal kapcsolatos filmek megnézésére alkalmas vetítőgép is. A központot a Segítő Mária Katolikus Gimnázium tanulói is használják.
*
Tényként könyvelhetjük el, hogy az új központ megnyitása után megháromszorozódott a könyvtárlátogatók száma. Olimpiászokra is szívesebben készültek a diákok a már kialakított könyvtár dokumentációs részlegén. Tekintélyes számú diákcsapat jutott tovább az országos tantárgy olimpiászokra és más tantárgyversenyekre. Ez a siker részben az új központ otthonos légkörének is köszönhető.

Borbé Levente a M.Á.G. könyvtárosa

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...