2015. január 30., péntek

Tevékenykedésünk a gyimesfelsőloki Árpáházi Szent Erzsébet Líceumban


     


2014 szeptemberétől minden hétfőn és kedden délutánonként ügyeskedünk a gyerekekkel, papírcsík (quilling) technikával készült képeslapokat,



ékszereket

és gyertyatartókat készítettünk.




 
















 
November 1 9-én tartott Szent Erzsébet búcsún eladtuk amit így készítettünk és a bejött összeggel is hozzájárultunk a néhány szegény gyerek étkeztetéséhez.



 














Sztárom a párom versmondó verseny
2014 November 20
A verseny témája: Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) 2014-et a család nemzetközi évének nyilvánította. Ezzel egy olyan értékre hívja fel a figyelmünket, amely sok veszélynek van kitéve. A családról hisszük, hogy nem csak a bizalom, a kölcsönös szeretet, megbecsülés és tisztelet helye lehet, hanem a kreativitás, az egymás bátorításának, ösztönzésének, elismerésének és támogatásának a helye is egyben.
Izgalmas feladat az ENSZ ezen kezdeményezéséhez kapcsolódni vagy kapcsolódási pontokat keresni. Ezért úgy döntöttünk, hogy olyan szerzőpárokat keresünk, ahol férj és feleség egyaránt költő. Ők együtt éltek, végigkísérték egymás életét, jelen voltak a másik felemelő és kevésbé felemelő életszakaszaiban, segítették, vigyázták, inspirálták a másikat, egyengették útját. Házastársak voltak.

A versenyre egy szerzőpáros, család két versével vártuk a jelentkezőket.

 
(Tehát egy vers a férjtől és egy vers a feleségtől.)

 





Választható családok:
Károlyi Amy és Weöres Sándor
Hervay Gizella és Szilágyi Domokos
Szécsi Margit és Nagy László
Török Sophie (Tanner Ilona) és Babits Mihály

A magyar tanárnők segítségével november 20-án tartottuk meg a szavalóversenyt, amin 9-12-es diákok vettek részt.
Decemberben részt vettünk a Csíkszeredai Karácsonyi Vásáron is.


Tanárnők is segítettek nekünk…

Január 22-én A Magyar Kultúra Napján Együtt szaval a Nemzet kezdeményezésre jelentketunk, ahol internetes élő kapcsolaton keresztül Jordán Tamás vezetésével elszavaltuk a Himnusz első versszakát majd a Szózatot (sajnos nem sikerültünk élő kapcsolatot létesíteni, de felvettük telefonnal)amit megnézhettek itt: 

Könyvbemutetó:Mihók Edit és Tankó Gyula közösen írt könyve került bemutatásra 2015 január 27-én.

 


GÁBOR TÜNDE ANIKÓ,GYIMESFELSŐLOK


Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...