2024. április 28., vasárnap

Látogatóink az "Iskola másként" héten a gimnáziumban

Xántusz János Általános Iskola Waldorf csoportjának negyedik osztálya

 * * *

2024 áprilisában, az Iskola másként héten három csoport látogatta meg a Márton Áron Főgimnáziumot.

Első lépésként a látogatók betekintést kaptak az iskola létrejöttének és fejlődésének történetébe.

A könyvtárismertetőn elhangzottak részletek a könyvtártörténetből, kiemelve a ferencesek tevékenységének fontosságát e térségben.

A látogatók szüleinek, nagyszüleinek és dédszüleinek egy része e gimnázium falai között jártak.

A vendégek megtekinthették a könyvtár termeit régi és új dokumentumaival együtt, valamint az újonnan felszerelt osztálytermekből egyet, informatika labort, a sporttermet, az iskolamúzeumot, és végül de nem utolsósorban, a gimnázium impozáns dísztermét. Ezt követően kívülről is megszemlélhették a gimnáziumot.

A látogatók továbbá betekintést nyerhettek a több évszázados csíki iskolai múltba, részesei lehettek eme gazdag események történetének, amelyekről az iskola falai, a tablók, az emlékplakettek, szobrok és kopjafák árulkodnak.

A diákok közül voltak, akik kedvet kaptak, hogy ebben a gimnáziumban folytassák tanulmányaikat.

A sikeres program további látogatókat csalogat az iskolába...


A vendégek csoportjai

1. Hétfőn, április 22-én a Care2Travel önkénteseit, miután beszélgettek diákjainkkal az élő könyvtár programon, elkalauzoltam a gimnáziumunk falai között.


2. Kedden, április 23-án a madéfalvi Zöld Péter Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói érkeztek kísérőikkel együtt. 


3. Szerdán, április 24-én a Xántusz János Általános Iskola Waldorf csoportjának negyedik osztálya látogatott el hozzánk tanító nénijük és egy szülő kíséretében.

4. Pénteken, április 26-án a budapesti XVII. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai látogattak el a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium unitárius lelkésze és vallástanára, Lakatos Sándor kíséretében.

Borbé Levente könyvtáros,

Márton Áron Főgimnázium

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Iskolánk VIII. osztályos vendégei

2024. május 10-én újabb vendégfogadásra került sor a Márton Áron Főgimnáziumban. Az eseményre a Nagy Imre Általános Iskola VIII...