2020. február 25., kedd

Jubileumi Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciája, 2020. május 24-25-én

Kedves Kollégák!

A hagyományoknak megfelelően ismét megrendezzük a Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciáját Csongrádon, 2020. május 24-25-én.
Az idei év több tekintetben is különleges a rendezvény szempontjából. A Kárpát-medencei együttműködés 20 éve kezdődött, és az IKSZ 15 éve szervezi a rendezvényt Csongrádon.  A Nemzeti Összetartozás éve fontos lehetőség a könyvtárosok számára, hogy a Kárpát-medencei Konferencián hitet tegyen a nemzeti összetartozás gyakorlatának megvalósítására. Kérjük, hogy a szakmai szervezet részéről az aláírásra jogosult vezető lehetőleg mindenképp tisztelje meg szíves részvételével a rendezvényt, ugyanis az együttműködési szerződések ünnepélyes megújítását tervezzük.
Mindezeken túl tovább folytatjuk azt a gyakorlatot, hogy a határon túli magyar könyvtárak tevékenysége, innovációja, jó gyakorlatai, másokat is érintő probléma felvetései bemutatásra kerüljenek. 
Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a konferencia résztvevői megismerkedjenek a szakmai trendekkel, az egyedi és közös pályázatok lehetőségeivel.
 Kérjük visszajelzését a részvételi szándékról, arról, hogy hány fővel számolhatunk. Az Ön által képviselt szervezet részéről 14 főt tudunk fogadni. Amennyiben a felajánlott létszámot nem tudja igénybe venni, akkor szíveskedjék jelezni.
Kérjük a fentiekről március 6-ig visszajelezni szíveskedjenek!
 A részletes program összeállításának határideje március 30, ezért kérjük a javasolt előadások címét és az előadók nevét ezen időpontig elküldeni szíveskedjenek.
 A csongrádi program a szokásnak megfelelően vasárnap délben kezdődik és hétfőn este zárul. A határon túli vendégek részére kérés esetén hétfő estére is tudunk szállást biztosítani. Ezt azonban abban az esetben kérjük megrendelni, ha az illető biztosan marad. Ha megrendelése ellenére nem veszi igénybe valaki, akkor ennek költségét ki kell fizetni.
 A konferenciával kapcsolatban az illesp@csongrad.hu vagy konyvtarkonferencia@csongrad.hu 
illetve a 06/63/483-764, 06/20/457-6477,  telefonszámokon kérhető felvilágosítás.
 Jó munkát, sikeres felkészülést kívánunk!                                                
                      Üdvözlettel:

Ramháb Mária                  Dr. Fodor Péter                             Illés Péter
az IKSZ elnöke                   a Programbizottság elnöke      a Programbizottság titkára


Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...