2023. június 18., vasárnap

#Petőfi200 - a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola egyik programjáról


2023. május 20-án irodalmi csapatjátékot hirdettünk meg a Csíkszereda és környékén tanuló 5.-6. osztályos diákok számára, akik legfeljebb 4 fős csapatot alkotva arra vállalkoznak, hogy megoldják a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum által létrehozott Petőfi 200 című szabadtéri kiállítás anyagához kapcsolódó feladatokat. A feladatlapot Juhász Anna irodalmár (Petőfi Kulturális Ügynökség), Borbély Hajnalka magyartanár és Dánél Hajnalka iskolakönyvtáros állították össze. A kitöltött feladatlapokat június 5-ig kellett beküldeni.

 

A felhívásra a rendkívüli tanügyi helyzet ellenére 20 csapat, összesen 63 diák válaszolt a városi illetve a város környéki települések iskoláiból. A játék résztvevőinek díjazására június 14-én került sor Csíkszereda városházának dísztermében, ahol a Gutenberg kiadó által készített oklevelet és a Petőfi Kulturális Ügynökség értékes ajándékát vehették át. 

 

Dánél Hajnalka,
könyvtáros

Fotó: Miklós Szende, Țepuc Enikő

Link:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100068850919589

 


Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...