2016. március 4., péntek

Adj király katonát! versenyt, az Orbán Balázs Gimnáziumban



A MIT immár tízedik alkalommal szervezte meg az Adj király katonát! elnevezésű versenyt, amelybe az Orbán Balázs Gimnázium hatodszorra kapcsolódott be és szervezte meg a helyi szakaszt, 2016. február 26-án. Az előző évekhez hasonlóan a Petőfi Sándor Általános iskola is aktív résztvevője ennek az eseménynek.
A verseny a szokásos módon a csapatok kialakításával kezdődött, sorshúzással. Kilenc csapat alakult, melyeknek a tagok nagyon találó csapatneveket választottak. A körkérdések és a különböző ügyességi feladatok eredményeként nagyon szorossá vált az állás, még azonos pontszámok is születtek a verseny végére. Ezért a zsűri úgy döntött, hogy tartalékkör kérdéseit is használjuk fel.
Így alakult ki a végeredmény. A Foltmanók csapata (Tarcsafalvi Dóra, Varga Tünde és Madarász Nikoletta) lett az első helyezett, a második A három király csapat (Fülöp Richárd, Busch Szabó Tóbiás és Pável Csenge) és a harmadik A remény tolla csapata (Mircse Katalin, Szilveszter Andrea és Buzogány Bendegúz Atanáz).
Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük minden csapattagnak a részvételt!


Hatos Melinda könyvtáros,
Székelykeresztúr

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...