2016. március 4., péntek

Felolvasó maraton az Orbán Balázs Gimnáziumban


 
2016. február 23-án az Orbán Balázs Gimnázium diákjai és pedagógusai is részt vettek a nyolcadik alkalommal megszervezett nemzetközi felolvasó maratonon. Ebben az évben Tamási Áron erdélyi író emléke előtt tisztelegtünk azzal, hogy az ő műveiből olvastunk fel.
 
Iskolánkban a felolvasás két helyszínen zajlott. A felső tagozatosok, magyar irodalom szakos tanárok irányításával Tamási Áron novellákat olvastak, az V-VII. osztályosok pedig az Ábel című regényt. Az alsó tagozatosok az iskola könyvtárában vettek részt a felolvasáson. Ők osztályonként felolvasó láncot alkotva két mesét olvastak fel, a Rózsa néni és a Czincziri Hám címűt. A legkisebbek, az előkészítő osztályosok sem maradtak ki, ők a Hazug sün meséjét hallgathatták meg.

Örülünk, hogy intézményünk idén is bekapcsolódhatott ebbe az olvasást népszerűsítő programba, amely lehetőséget ad átérezni, hogy a magányosan, az egyedül olvasásnál már csak a közös olvasás a jobb!

Hatos Melinda könyvtáros,
Székelykeresztúr

 

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...