2019. szeptember 14., szombat

Barni kalandjai


Zágoni Balázs könyve életteli olvasmány. A Barni könyve Barnabás kisfiának mindennapi eseményeiről szól.
Barni óvódás gyerek. Mégis a megelevenített történetbéli kalandok számára nem egyszerűek. Sok minden esik meg véle, amiben Barni segítséget kap, de van amit kis segítséggel, rávezetéssel ő maga kell megoldjon. Barni elé tárulkozó ismeretlen világ felderítése kész felfedezéssel jár, ami egyben izgalmakkal teli régió is.


problémamegoldás a kulcsa ennek a kötetnek. Egy jó útmutató, hogy miként lehet barátságosan, együttműködve kis csemetéinkkel zöld ágra vergődni. Hogy egyáltalán nem indokolt durvasággal, vagy túlzott babusgatással kezelni, amivel nem jutunk túl messzire vélük, mert az nem oldja meg a gyerek problémáit.

A kisded kibontakozásában a cél, hogy ismerje meg úgy a világot, ahogy van, és ha elesik segítsünk neki talpra állni. Ebbél a szemszögből nézve ez a kötet egy csodás "útikalauz".

Úgy hiszem biblioterápiás foglalkozáshoz kitűnő olvasmány. Inkább kiskorúaknak, és azoknak szülőknek ajánlom, akiknek kisgyerekei vannak.
Azonban találhatóak a kötetben nagyobbaknak való történetek is.
Például a könyvecske utolsó története a Kütyüs mese, egyszerűen ütős történetecske. Azt gondolom, megfelel minden korosztálynak.

Borbé Levente

Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...