2023. március 2., csütörtök

Babits Mihály – Nemzetközi felolvasómaraton

Tizenötödik alkalommal hívták életre február 28-án, kedden a Nemzetközi Felolvasómaratont, ahogy már több éve, az idén is a Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében.


Babits Mihály születésének 140. Évfordulója alkalmával az idén róla szólt a nap. Titokzatos líraisággal, érzelmi mélységgel sűrített, tobzódó nyelvezeten megszólaló költészete és prózája került felolvasásra a Bethlen Gábor Általános Iskolában is, ahol az egész napos program a Tomcsa Sándor Színház munkatársainak közreműködésével valósult meg.


A több mint négyszáz diákot reggel az iskola folyosóin, Babits kiállítás várta, amely a költő, író életét, munkásságát ismertette, sok-sok idézettel műveiből, valamint a nap során a Babits életéről , munkásságáról összeállított interaktív  anyaggal is gazdagodtak (https://www.sutori.com/en/story/babits-mihaly–GiVnsbe83TFCu7jeAaxjfurp) .

Babits Mihály írásai elevenedtek meg a gyerekek képzeletében olvasva, hallgatva a műveket.


A Tomcsa Sándor Színház és a Bethlen Gábor Általános Iskola együttműködésének köszönhetően a diákok Jakab Tamás, László Kata és Varga Márta színművészek valamint Gagyi Katinka, író, újságíró a színház munkatársának tolmácsolásában is megismerkedhettek Babits varázslatával.

Forrás: http://bethlen-gabor.ro/babits-mihaly-nemzetkozi-felolvasomaraton/334137364_940675340273863_3792266543951134286_n/



Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...