2023. március 6., hétfő

Felolvasómaraton a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskolában

A Kájoni János Hargita Megyei Könyvtár az idén XV. alkalommal szervezte meg a

felolvasómaratont.

A sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola diákjai már nyolcadik alkalommal olvasnak fel ezen rendezvényen.

Az idén a Nemzetközi felolvasómaratonon Babits Mihály műveiből olvastunk és meghallgattuk az íróval készített korabeli beszélgetést amit a Isteni Színjáték magyar fordításáért odaítélt legnagyobb olasz állami kitüntetés, a San Remo-díj alkalmából készített a Magyar Rádió és a költő megzenézített versét a második éneket, Mindenik embernek a lelkében dal van kezdetüt.

Fényképezte: B.L.

A rendezvényhez Babits Mihály műveinek eredeti könyvborítóit gyűjtöttem össze, életrajzi adatait és fényképeket tartalmazó bemutatót készítettem valamint az intézmény könyvtárában található kötetekből kiállítottam a felolvasás alkalmával.


Fényképezte: B.L.

Az intézmény dísztermében a IX. A líceum és a X. B líceum 16 tanulója 9-11 valamint 12 -14 óra között Babits Mihály Jónás könyvét és A gólyakalifa részleteket olvaslák, Sólyom Gecse Lilla magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő irányításával valamint az iskola könyvtárosa Török Júlia közreműködésével.

A felolvasáson résztvettek a IX. B líceum, a IX. C líceum, a X. A líceum valamint a IX. D szakosztály 36 tanulója akik Babits Mihály válogatott verses köteteiből olvasták fel a kedvenc verseiket. A diákok Czibak Emilia és György Pirtoska magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő irányításával vettel részt a felolvasáson 11-12 óra között.

Forrás: A Babits felolvasómaraton facebook-os oldala

Sepsiszentgyörgy, A rendezvény szervezője:

2023. márc. 01. Török Júlia, könyvtáros


Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...