2023. március 3., péntek

Kettőt egy csapásra- Könyvek és a hangok szárnyán a Bethlen Gábor Általános Iskolában

2022 októberében nagy lelkesedéssel nevezett be az iskolánkat támogató Castellum Egyesületünk, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által szervezett, FUSS NEKI! Programba Kettőt egy csapásra című projektünkkel.


Plakát (forrás: Facebook)

A cél a világ egyik legjobb és legtöbbet adó szórakozását, az olvasást vonzóvá tevő könyvek vásárlása, valamint az iskolarádiónk elindítása volt. Nagyköveteinknek és támogatóinknak köszönhetően, most már minden szünetben szól a diákok javaslatai és szavazatai alapján kiválasztott Chill FM nevet viselő iskolarádiónk valamint számos új könyvvel gyarapodott a könyvtárunk. A rádiósnak jelentkező, összesen 30 diák, képzéseken vett részt, elsajátítva a rádiószerkesztői munka rejtelmeit. Ezt követően Péterfy Ágnes aligazgatónő vezetésével, meghalkulhattak a szerkesztői csapatok, akik december 12-e óta, amikor felcsendültek először a rádió hangjai, minden szünetben gondoskodnak a jó hangulatról. Olvasni jó! – ezt hirdeti a 217 hiánypótló kortárs gyerekirodalmi mű, amivel a programnak köszönhetően iskolánk könyvtára gyarapodott.

A diákok és a pedagógusok javaslatait figyelembe vevő válogatás eredményeképpen az iskolánkba járó minden korosztályt megszólító olvasmány került a könyvtár polcaira és a gyerekek kezében. Köszönjük!

Dunkler Réka-Kinga,

Bethlen Gábor Általános Iskola, Székelyudvarhely

Forrás: http://bethlen-gabor.ro/secretar-scoala-2/?fbclid=IwAR0NIC14llZ-znrKJbPLUQCGJinkJ_XL0JQiB0zHVIJQz1YsnXWKnSKDNO0


Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...