2008. január 1., kedd

IFLA-HUN

A továbbított levéllel kívánok szerencsés új évet, a jövő évi munkátokban sikereket.

BÚÉK!
Erika

---------- Forwarded message ----------
From: MKE / IFLA - HUN
Date: 2007.12.29. 13:04
Subject: [IFLA-HUN] Parlamenti Hírlevél
To: IFLA-HUN

A Parlamenti Hírlevelet az Országgyűlés Hivatala adja ki, és a civil szervezetek körében terjeszti. Elektronikus változata elérhető a www.parlament.hu/civiliroda címen.
Felhívom a T. Listatagok figyelmét a 2007. októberi számra, amiben a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) idei plenáris üléséről olvasható beszámoló.
A KMKF idén létesített honlapján (www.kmkf.hu) tájékozódni lehet arról, hogy a Fórum kulturális albizottságot is működtet. Ennek első ülésén a magyar nyelvű oktatás ügyével, második ülésén pedig a színházüggyel foglalkoztak. A 2008 tavaszára tervezett ülés lehetséges témája a KÖNYVTÁRÜGY. Az üléseket az Országgyűlés Külügyi Hivatala szervezi. Amint az előkészületekben olyan előrehaladás történik, ami híradásra érdemes, azt a levelezőlistán megjelentetjük.


Évzáró levelemmel úgy köszönök el, hogy bízom abban, 2008-ban rendre megszólalnak majd
a Romániai Magyar Könyvtárosegyesület,
a KAPOCS,
a Szlovákiai Magyar Könyvtárosegyesület,
a kárpátaljai magyar könyvtáros szervezetek tisztségviselői, hogy ezen a fórumon bemutassák az egyesületüket, ÉS
horvátországi, szlovéniai, ausztriai magyar könyvtáros kollégáink bemutatkozását is várjuk: intézményük tevékenysége és saját munkájuk ismertetésével.
Miért is ne bíznék, amikor a Bolyai Műhely Alapítvány (http://www.bolyaimuhely.hu) ösztöndíjasainak kötetében ezt a mottót találtam, amit Fülöp Dénes marosvásárhelyi lelkésztől idéztek:

"A kedvünk ellenére való dolgokban türelmesek,
a boldogságban hálásak legyünk,
a jövőre nézve pedig reménységünk legyen."



Üdvözlettel

Haraszti Katalin
IFLA-HUN moderátor

Az IFLA-HUN a magyar és a magyarul értő könyvtárosok és információs szakemberek határokon átívelő levelezőlistája
Hungarian Library & Information Professionals support group without borders : http://infoserv.inist.fr/wwsympa.fcgi/info/ifla-hun

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...