2009. szeptember 23., szerda

Kiállítással és könyvtári foglalkozással emlékeznek Benedek Elek születésének 150. évfordulójára a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Elek apó emlékezete címmel a magyar mese-és gyermekirodalom megteremtője, Benedek Elek születésének 150. évfordulójára kiállítás nyílik szeptember 30-án délelőtt a Kájoni János Megyei Könyvtárban.
A nagy meseíró életét és munkásságát könyvek, fényképek és meseilllusztrációk segítségével felidéző tárlat a könyvtár dokumentációs részlegén (a Mikó-vár épületében) október folyamán ingyenesen látogatható.
Benedek Elek születésének napját, szeptember 30-át, 2005 óta a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) kezdeményezésére a Népmese Napjaként ünnepeljük. A Kájoni János Megyei Könyvtár Mikó-várbeli részlegein szeptember 30-án, 10 órától 16 óráig foglalkozásokat szerveznek kisiskolás csoportok számára, együtt elevenítve fel a népmesékbe szőtt bölcsesség ma is érvényes üzeneteit. A kisiskolások elmondhatják, vagy felolvashatják kedvenc népmeséiket, rajzban eleveníthetik meg a népmesék egy-egy jelenetét, mesehőseit. Ezen a napon minden könyvtárba látogató gyerek egy népmesét vihet haza ajándékba.
A szervezők előzetesen bejelentkezett iskolai osztályokat, csoportokat várnak a könyvtári foglalkozásra, a jelentkezés sorrendjének figyelmbe vételével (a helyek száma korlátozott).
Jelentkezni a 0266-371790 telefonszámon, vagy személyesen a könyvtár Mikó-várbeli részlegein lehet.
Kelemen Katalin

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...