2009. december 16., szerda

Hagyományos évkönyves vetélkedő a Márton Áron Gimnáziumban

Tegnap iskolánkban megtartották a már hagyománnyá vált évkönyves vetélkedőt. A versenyt egy rövid évkönyves ismertető előzte meg, amely magában foglalta a rendszerváltás utáni kiadványokról szóló méltatást Varga László igazgató úr tolmácsolásában. Az igazgató beszédét Borsodi László főszerkesztő hozzászólása váltotta fel, majd Bara Katalin, Juhász András Réka igazgatóhelyettes, Barabás Gyöngyvér szerkesztők mondták el észrevételüket a közös munka kapcsán az évkönyv összeállításáról.
Antal Róbert és Sorbán Attila Örs X.B. osztályos tanulók rövid ismertetőt tartottak a száz esztendővel ezelőtti évkönyvről.

A vetélkedő felkészítőjének a könyvtár és a dokumentációs központ adott otthont. Több napon át teljesen tele volt diákokkal a könyvtár. Balázs-Bécsi Enikő dokumentarista és Borbé Levente könyvtáros készségesen segítettek a gyerekeknek.
A verseny lényege nem éppen a nyerésen állt, hanem az olvasáson. Így a diákok jobban megismerhették az elmúlt húsz esztendő eseményeit, amelyek saját iskolájukhoz kötődtek.
A vetélkedő győztes csapata ebben ez esztendőben a XI.A. lett.

Borbé Levente,
a M.Á.G., könyvtárosa

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...