2010. március 25., csütörtök

Lehetőség a nemzetközi könyvtárhasználati versenyre

Kedves Könyvtáros Kollégák!

Az Országos Pedagógiai Könyvtár Múzeum azon munkálkodik, hogy újra lehetőséget nyújtson a határon túli tanulóknak a nemzetközi könyvtárhasználati versenyzésre.
Mint biztosan többen tudják korábban ezt a funkciót a Kölcsey Ferenc Nemzetközi Könyvtárhasználati Verseny töltötte be. De sajnos ez a verseny megszűnt.
Az OPKM hosszú távú tervei között az szerepel, hogy a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyt terjesztené ki valamilyen formán nemzetközivé.
Ehhez már 2009 őszén kezdtünk partnereket keresni. Ennek következtében ebben a tanévben már Kassán nagy sikerrel folynak a fordulók. De anyagi források hiányában ez a verseny továbbjutási lehetőség nélkül folyik.
A jövő tanévben viszont újra megpróbáljuk előteremteni a szükséges forrásokat. Ehhez keresünk együttműködő könyvtárakat minden határon túli magyar területről.
Így kérjük, hogy minden elköteleződés nélkül jelentkezzenek nálam azok a kollégák, akik fontosnak tartják a versenyt, a könyvtárhasználati tehetséggondozást.
Kétféle tevékenységre szeretnénk pályázni:
- a nemzetközi válás módjának, szabályainak kidolgozása, a versenyszervezők felkészítése
- a verseny lebonyolítása
Mivel a Szülőföld Alapnál most aktuálisan is van pályázat, amin érdemes lenne indulni, jó lenne, ha a jövő hét elején jelentkeznének, akiket érdekel, akiknek kérdései, ötletei vannak ezzel kapcsolatban.
A jó együttműködés reményében:
Dömsödy Andrea
iskolai könyvtári szakreferens
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet – Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
1089 Budapest, Könyves Kálmán körút 40.
Postacím: 1363 Budapest, Pf.
49.06-1-323-55-55

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...