2010. július 19., hétfő

Sóvidék

Sóvidék Szováta városának közművelődési folyóirata. 2009 őszén indult útjára. Eddig két kiadványt ért meg. Megjelenik félévenként egyszer.

Túl a hivatalos ismertetőn el kell mondjam, hogy egy igen nagy igénnyel megszerkesztett lap. A nemcsak ismeretfeltáró, hanem szórakoztató cikkek betekintést nyújtanak Szováta városától kiindulva az egész Sóvidékre. Egy kulturális értékmegőrző tudományos és közművelődési folyóirat, amelyben az ember kedvére barangolhat és csemegézhet. Mindezt tényekkel alátámasztva teszik a cikkírók. Ezáltal az említett régió sajátosan lenyűgöző világában érezheti magát az olvasó. Mindent, ami Sóvidék adott Székelyföldnek, Erdélynek és a Kárpát-medencei embernek itt e folyóirat számaiban megelevenedik, folyamatosan egyre több dolog tárul a szeme elé. A folyóiratban található történelmi múlton keresztül ellehet jutni Sóvidék mindennapjaiba is. Az olvasó megismerkedhet a kisrégió környezetvédelmével, villaépítészetével, helyi és néprajzi vonatkozású témákkal, és nem utolsósorban a térség művelődési életével, ugyanakkor, mint beavatott az irodalom segítségével, betekintést nyerhet az ott élők lelkivilágában is.  

A lap főszerkesztője: Szolláth Hunor
Elismerés illeti az egész szerkesztőtársaságot. 

A szerkesztőség e-mail címe: szerkesztoseg@prosovidek.ro
A szerkesztőség honlapja:  www.prosovidek.ro

Örömmel nyugtázhatom, hogy egy "újonnan" megjelent színvonalas lapot tarthattam a kezemben. Ajánlom minden Kárpát-medencei magyar embernek.

Borbé Levente
Könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...