2015. május 15., péntek

AZ ÉV OLVASMÁNYA HARGITA MEGYÉBEN


Az olvasás évéhez kapcsolódó megyei olvasásnépszerűsítő program nyitórendezvénye a Kájoni János Megyei Könyvtárban

   A Kájoni János Megyei Könyvtár Az olvasás éve jegyében hirdette meg programjait 2015-re, egész évben jelentős  teret és időt szentel az intézmény azoknak a programoknak, amelyek az olvasás fontosságára, illetve az irodalom és olvasás jelenségeire irányítják a figyelmet.
  A XI. Hargitai Megyenapok rendezvényei keretében,  Hargita Megye Tanácsának támogatásával, 2015. május 18-án, hétfőn 17 órakor  szervezik meg Az év olvasmánya Hargita megyében című program nyitórendezvényét. Az olvasásnépszerűsítő megyei léptékű program a Kájoni János Megyei Könyvtár és a Hargita Népe Kiadó közös szervezésében valósul meg.
A kétnyelvű program célkitűzése Hargita megye legolvasottabb szépirodalmi alkotásainak kiválasztása a megye lakosságának szavazatai alapján. A programindító rendezvény  keretében a könyvtárban működő olvasókör tagjai, a könyvtár olvasói és munkatársai egy-egy kedvenc  regényt mutatnak majd be és ajánlanak  a  jelenlevők figyelmébe.
2015. május 18-án indul a szavazás, várjuk a  megyében élő olvasók szavazatait!

A játék szabályzata egyszerű:

2015. május 15 – 2015. november 15. között  két kedvenc irodalmi műre szavazhatnak a résztvevők:
Két kérdésre adhatnak választ – a szerző és a cím megjelölésével: „Melyik az Ön kedvenc magyar regénye? Melyik az Ön kedvenc világirodalmi  regénye?”  Tehát mindenki két műre adhat le egy-egy szavazatot.
Szavazni lehet:
A Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján, nem kell mást tenni, mint a KEDVENC KÖNYVEM menüre kattintva beírni a válaszokat az űrlapra.
Személyesen Hargita megye bármely településén a közkönyvtárakban, bárki kitöltheti az űrlapot és leadhatja szavazatát kedvenc olvasmányaira.
A Hargita Népe napilapban kéthetente közzétett, kivágható űrlapon, amely leadható a megye  bármely könyvtárában.

   Az év olvasmánya program 2015 novemberében zárul. Decemberben záróünnepség keretében ismertetik a szervezők Hargita megye legnépszerűbb olvasmányainak listáját. Azok közt, akik nevük és elérhetőségük megadásával szavaztak kedvenc könyvükre, ajándék könyveket sorsolnak ki  a megyei könyvtár előadótermében. A nyertesek listáját a helyi sajtóban is közzéteszik majd.

Kelemen Katalin


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...