2016. május 23., hétfő

Ingyenes tankönyvek a XI-XII osztályosok számára is

A 2016-2017. tanévben ingyenes tankönyvekre van kilátás a XI-XII. osztályosok számára is - írja a Tanügyminisztérium honlapján.


    A tankönyvválasztékot először leküldik a tanfelügyelőségeknek, azok továbbítják az iskolákhoz. 

A tankönyvek rendelése három szakaszban fog lezajlani:

    1. május 20-ig (ami már megesett) a kiadók elküldik az általuk ajánlott tankönyveket a bukaresti Országos Értékelési és Vizsgáztató Központnak, amelyből összeállítják a választható tankönyvek katalógusát.

    2. május 31-ig az érdekelt kiadók, amelyeket kiválasztottak, elküldik tankönyveiket az összes érdekelt iskolai intézménynek, ahol található líceumi oktatás. A könyvcsomagok mellé egy hivatalos Katalógus is tartozik, amelyből szakok szerint csoportosítva választhatnak a középiskolai tanárok.

    3. május 16 és június 10 között az iskolák tanárai a rendelkezésükre álló tankönyvek szelekciója után bejelölve a kiküldött katalógusban azokat, megkérik rendelésüket az elkövetkezendő tanévre. Eme teljesített kérés után a Tanügyminisztériumi szerződés alapján a megrendelt könyveket megrendelik a kiadóktól, majd kiosszák az iskolák között.



    Megjegyezendő, hogy a felkínált lehetőségekhez mérten van olyan tantárgy, ahol „egy közül” lehet választani. Nem beszélve arról, hogy ezek a könyvek még mindig nincsenek lefordítva az országban élő más nemzetek fiainak nyelvére. Itt kiemelném a magyart, mert ebből lenne a legnagyobb igény.    
   

Forrás: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/24366

Borbé Levente,
könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...