2007. november 15., csütörtök

KÖLCSEY FERENC NEMZETKÖZI KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY

A nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közoktatási Közalapítvány bázisintézménye könyvtárhasználati versenyt hirdet a határainkon túli magyar tannyelvű középiskolák 9-12. osztályos tanulói részére.
A versenyen részvételi lehetőséget szeretnénk biztosítani olyan magyarországi tanulók részére is, akik korábban részt vettek a Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyen, és most a 11-12. évfolyamra járnak.

A verseny témája: A magyar kultúra értékei a Kárpát-medencében. A témán belül kiemelt figyelmet kívánunk fordítani Kölcsey Ferenc és a reformkor szellemi örökségére.

A versenyen nem a lexikális ismereteket, hanem a könyv- és könyvtárhasználati jártasságot mérjük.
A verseny egy fordulós lesz.


Tervezett időpontja: 2008. április 5. szombat.
Helyszíne: Kölcsey Ferenc Gimnázium könyvtára
4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 6.


A jelentkezéseket 2007. december 14-ig juttassák el Zsoldos Jánosné e-mail címére (zsoldosne_gy@freemail.hu), vagy a Kölcsey Ferenc Gimnázium postacímére (4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 6.), vagy faxszámára: 36-42/500-058. A jelentkezés tartalmazza az iskola nevét, postacímét, telefonszámát, a versenyzők nevét, évfolyamát, a tanárok nevét, e-mail címét.

Nevezési díj nincs.

A versenyre jelentkezőknek 2008. február közepéig részletes tájékoztatót kapnak a versenyen szereplő feladat típusokról, és elküldjük a feladatok megoldásához szükséges könyvek jegyzékét.

Módszertani segítségként ajánljuk bázisintézményi kiadványunkat:
Zsoldos Jánosné: Tíz év az Országos Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny szolgálatában
Akik még nem rendelkeznek ezzel a kiadvánnyal, térítésmentesen hozzájuthatnak. Ezen igényüket a jelentkezés alkalmával jelezni szíveskedjenek.

Kalucza Lajos, Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója, szaktanácsadó
Zsoldos Jánosné, a verseny szervezője

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Hargita megyei kollégák!
Nevezzetek be gyerekeket erre a versenyre, mert a szerevezők nagyon várják a jelentkezéseteket az egész Kárpát-medencéből!
Mellesleg: találkozhatunk is Nyíregyházán, mert én is viszek egy kislányt, aki már nagyon készül... :)

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...