2008. december 20., szombat

Lapozd a régit és nyerj egy újat!

A Márton Áron Gimnáziumban tavaly megszervezett évkönyves vetélkedő az idén is folytatódott. A vetélkedő a 2007-2008. tanévről szóló évkönyvének megjelenése alkalmából rendezték meg.

A versenyt az új évkönyv bemutatása előzte meg. Ifjú Borsodi László, az évkönyv szerkesztője, nemcsak az évkönyvben lévő cikkek tartalmának ismertetésére tért ki, hanem az évkönyv történetre és szerkesztésre is. Felsorolta mindazokat a munkatársakat, akik több éve már besegítettek az évkönyv elkészítésében. Borsodi Lászlót, az évkönyv szerkesztőjét Márton Áron emlékplakettel jutalmazták.

Részt vettek osztályonként egy-egy három fős csapat. A feliratkozás Juhász András Réka igazgatóhelyettesnél történt meg. Utolsó iratkozási nap december 17. szerda délig.
Kérdések továbbra is a rendszerváltás utáni iskolai évkönyvekből lettek feltéve, összesen 16+1 témából válogatva. 8 kérdést Juhász-András Réka igazgatóhelyettes, 9 kérdést Varga László igazgató, a verseny ötletgazdája állított össze.
A diákok a könyvtárban kutathattak az évkönyvek között. Segítségükre volt Balázs-Bécsi Enikő dokumentarista és Borbé Levente könyvtáros.
A díjazásra az iskola dísztermében 2008 december 18. csütörtökön 12,30 órai kezdettel került sor. Az első helyezett csapat a XI.A osztály nyerte. A nyertes csapat visszakapta az osztály által az évkönyvekre összegyűjtött összeget.
Minden egyes versenyző Antal Imre - Tisztesség Adassék, a gimnázium történetéről szóló könyvet kapta jutalmul.

Borbé Levente a Márton Áron Gimnázium könyvtárosa

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...