2009. október 26., hétfő

Hargita Megyei Irodalmi Antológia

2009. október 22-én délután négy órai kezdettel mutatták be az Örök készenlétben című Hargita megyei írók, költők antológiáját a Nagy István Művészeti Líceum aulájában. Az eseményen részt vettek tanárok, könyvtárosok, és a kötet szerzőiből is néhányan, beleértve az illusztrációkészítő fiatal művész diákokat is.
Márdirosz Ajka, az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza könyvtárosa mondott köszöntőbeszédet, amelynek során röviden felvázolta a könyv szerkesztésének történetét az ötlettől a megvalósulásig. Rövid komolyzene után a kötet két szerzője, Dáné Szilárd és Vermesser Levente vette át a szót. Mindketten hangsúlyozták a könyv fontosságát, hiszen hasonló antológia eddig még nem látott napvilágot. A kötetet tartalmazó műfaji sokrétűség felvonultatása egyaránt segíthet pedagógusnak és diáknak megismerni e vidék alkotóinak munkáit, valamint hasznos segédanyag is lehet, az irodalmi versenyek nyerteseinek pedig értékes könyvajándékként szolgálhat.
A bemutatót kötetlen beszélgetés követte.
Érdemes volt részt venni, mert ez az antológia nekünk és rólunk szól.
A könyvet helyben is meg lehetett vásárolni. További vásárlás esetén érdeklődni lehet az Apáczai Csere János Pedagógusok Házánál, ára 20 lej.

Borbé Levente
a M.Á.G. könyvtárosa
Fotó: Kovács Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...