2011. május 14., szombat

KÁNYÁDI szavalóverseny a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában

,,ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG SÁNDOR BÁCSI” felkiáltással és sok-sok verssel köszöntöttük Kányádi Sándort 82-ik születésnapja alkalmával



Május 10 ünnepnappá vált a Móra Ferenc Általános Iskolában. Ötödik alkalommal szerveztük meg a Kányádi Sándor szavalóversenyt, amely nagy népszerűségnek örvend. Ezen a napon 30 tanuló köszöntötte kedvenc versével a Költőt, e tájnak szószólóját. Az átéléssel mondott versek, a tisztán kiejtett szavak, az összecsengő rímek, a kifejező előadásmódok oda varázsolták a Költőt.  
  A rendezvény fénypontját emelte Kulcsár-Székely Attila színművész, aki Marossy Enikő könyvtáros, Kénesi Gabriella tanítónő és Szallós Kis Judit az iskola  aligazgatója mellett részt vett a verseny értékelésében. 

A tíz díjazott tanuló Kányádi Sándor által aláírt oklevelet és verseskötetet kapott, melyeket a székelyudvarhelyi közönségtalálkozó alkalmával dedikált számunkra. A helyezéstől függetlenül valamennyi szavaló nyertes, hiszen azzal, hogy részt vett a szavalóversenyen, a szerzett tapasztalatok mellett egy megtanult verssel is gazdagabb lett.

Díjazott tanulóink:
I.Díj - Bodó Norbert I. A, Stefán Nikoletta IV. A osztály
II.Díj – Szilveszter Csongor II. A, Ferencz Gergő IV. A osztály
III.Díj – Vajda Beáta I. B, Minca Alexandra III. A osztály
IV.Díj – Balázs Diána II. B, András Attila IV. A osztály
Különdíj – Vass Bálint I. B, Kovács Tamás III. B osztály


Barabás Zója könyvtáros, szervező


Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...