2012. október 5., péntek

Ajánlás az Iskolai Könyvtárak Hónapja keretén belül

Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja
2012. október


A világhónap keretében sokféle program szervezhető. Ötleteket meríthetnek a hivatalos magyar honlap segédanyagai közt és a korábbi évek eseményeit böngészve is. Itt most néhány, a magyarországi koordinátorok által szervezett programot ajánlunk a könyvtárostanárok figyelmébe.

A Könyvtárostanárok Egyesületének ajánlata

§        Regisztráljon, csatlakozzon programja rövid leírásával, hogy mindenki láthassa, milyen sokaknak fontos az iskolai könyvtár!
§        Kalandok az iskolai könyvtárban - Pályázat diákoknak
Meséljetek el egy iskolai könyvtári kalandot a papírszínház műfajában!
§        KTE Őszi Szakmai Napja – Iskolai könyvtár a változó jogi környezetben c. szakmai konferencia – 2012. november 7.

A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI ajánlata

§        Várjuk a képeket a két éve indított Nagy Iskolai Könyvtári Albumba (vorosmarty13@gmail.com e-mail címre a könyvtár és könyvtárostanár rövid bemutatkozásával)
§        Várjuk a rövid - humort sem nélkülöző - videoklipeket dalokkal, táncokkal,  reklámfilmekkel az iskolai könyvtárról, könyvtárosról, az olvasásról.  Töltsétek fel alkotásaitokat a YouTube-ra, a linket, az alkotók nevét, iskoláját, a munkában résztvevő pedagógusok és a könyvtáros nevét, az elérhetőségeket  vorosmarty13@gmail.com e-mail címre kérjük elküldeni.   Néhány ötlet itt található:
§        A tizedik esztendőben merjünk nagyot álmodni, és legyen ez a tanév az iskolai könyvtárak éve, legyen legalább 10 könyvtári rendezvény, amely középpontba állítja a munkánkat, a könyvtárat.



Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...