2013. február 8., péntek

FELHÍVÁS A KÖZÖS OLVASÁSRA


A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁR FELHÍVÁSA KÖZÖS OLVASÁSRA

GÁRDONYI GÉZA 1863-1922

Helyszín: a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme, Stadion utca, 1. szám
Időpont: 2013. február 19., 9.00-15.00 óra között.
       

A szépirodalmi művek a kultúra virágai.  – Gárdonyi Géza
Magunkat olvassuk a műben. – Gárdonyi Géza


A Kájoni János Megyei Könyvtár ebben az évben is bekapcsolódik az olvasásmaratonba, amely 2009-ben indult a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a székelyudvarhelyi  Cimbora Gyermekek Klubja kezdeményezésére. Tavaly 7 ország, 115 település 16.183 olvasója vett részt a nagy közös olvasásban.
Ebben az évben Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából a maraton Gárdonyi műveinek felolvasásával folytatódik. Elsősorban az Egri csillagokra irányítjuk a figyelmet, de örülnénk, ha más, kevésbé ismert írása is előkerülne. A kicsiknek a meséit ajánljuk olvasásra.
Szeretettel várjuk a könyvtárban az iskolás csoportokat a vezető  pedagógus előzetes bejelentkezése alapján. Várunk minden érdeklődőt,  felnőtteket is, akik szeretnék megosztani az olvasás örömét másokkal. Fel lehet olvasni különálló részleteket vagy folytonosan egyetlen mesét, novellát, elbeszélést, regényt, stb.
Minden  résztvevő személyre szóló könyvjelzőt kap ajándékba, saját nevére kitöltve, ami egyben azt is bizonyítja, hogy részese volt a közös olvasásnak. A felolvasás történhet az osztályban is, magyar vagy más óra keretében. Ebben az esetben is arra kérjük a tanítókat, tanárokat, jelezzék  az alábbi elérhetőségeken legkésőbb február 14-én 17 óráig, hogy hányan olvasnak fel.
A közös felolvasásnak összekapcsoló ereje van. A rendezvény célja, hogy akik szeretünk olvasni, egyre többen  részt vegyünk a közös olvasásban, és továbbadhassuk az olvasás örömét.  Előre is köszönjük együttműködésüket.


Elérhetőség: 
kelemen.katalin@yahoo.co.uk


 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...