2014. október 16., csütörtök

MESEMÉCSES a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium könyvtárában




Benedek Elek születésnapján, ami a Magyar Népmese Napja is egyben, Kisbaconban útnak indult a Mesemécses elnevezésű program tiszteletadásként Elek apó, a nagy mesemondó emléke előtt azzal a céllal, hogy minél több közösségben leljen otthonra.

            Iskolánk könyvtárában is „otthonra lelt”, mi is bekapcsolódtunk a rendezvénybe:  2014. szeptember 30. és október 8. között minden nap mécsest gyújtottunk és mesét olvastunk Benedek Elek gyűjtéséből.

            Nagy örömmel jöttek az óvodások, kisiskolások ,  az V. – VI. osztályosok óvónők, tanítónők, és a magyar szakos tanárok kíséretében.

            Jó volt a hangulat, meseolvasás után a gyerekek is meséltek, egymás szavába vágva mondták kedvenc meséiket. A kisebbek boldogan forgatták a szép, színes meséskönyveket a foglalkozás végén. Ujjongással, zsibongással üdvözölték a már ismert mesehősöket: sárkányokat, boszorkákat, óriásokat, törpéket, királykisasszonyokat. Mindannyian a táltos paripa hátán vágtattunk és a fantázia színes birodalmában barangoltunk.

            A „népmesei örökségünk lángját” nem hagytuk kialudni.


                                                                            Ercsey Etelka
                                                                              könyvtáros


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...