2017. február 23., csütörtök

Szabó Magda felolvasómaraton a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában




Az életet akarom megírni, olyannak amilyen.” mottóval hirdette meg a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár a IX. Felolvasómaratont 2017. február 21-re. Ebben az évben, amint a mottó is jelzi, Szabó Magda műveiből olvastak mindazok, akik bekapcsolódtak ebbe az országhatárokon átívelő rendezvénybe. 

 
A csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói is részt vettek a felolvasásban, az alsó tagozatosok a tanítónők vezetésével, az 5-8. osztályosok számára pedig Dánél Hajnalka iskolakönyvtáros szervezte meg a felolvasást.


 Bevezetőként a résztvevők rövid képes bemutatót hallhattak Szabó Magda életútjáról, egy kis részletet egyik Szabó Magdával készült interjúból, majd következett a felolvasás. A több mint 150 felső tagozatos diák Szabó Magda ifjúsági regényeiből olvashatott-hallhatott, a Tündér Lalából és az Abigélből, de elhangzott részlet önéletrajzi régényéből, az Ókútból is. A kisebbek Bárány Boldizsár és Tündér Lala történetével ismerkedtek.  

A felolvasandó szövegeket Bartha Emese és Borbély Hajnalka magyar szakos tanárok készítették elő. A felolvasás után mindenki kapott egy könyvjelzőt a felolvasómaraton mottójával, Szabó Magda fényképével emlékül. 



 
A felolvasómaraton iskolánkban elérte célját, az évente megszervezett felolvasásba szívesen kapcsolódnak be kollégák és diákok egyaránt. Sikerült felkelteni az érdeklődést Szabó Magda ismert és kevésbé ismert művei iránt, fellendíteni az olvasási kedvet.




Dánél Hajnalka
könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...