2020. november 24., kedd

Az erdélyi magyar iskolai könyvtárosok költözése az online térben

Balszerencsénkre, az általam készített, jól működő yahoo-groups csoportunk 2020 december 15-én beadja kulcsot. A kollégákkal való közös beszélgetések, csettelések és levelezések után úgy döntöttünk, hogy új helyet keresünk magunknak a világhálón. A költözés nem járt baj nélkül, de mostanra már kitisztult az ég. Újra fent vagyunk a facebook-on Erdélyi magyar iskolai könyvtárosok néven. Egyelőre privátban futunk. A „honfoglalás” utáni közösség folyamatosan nő. Ugyanúgy, mint nemrégiben létrehozott messenger csoportunkban. A kettő annyiban különbözik egymástól, hogy a Facebook csoport inkább a hasznos könyvtárosi információkat, beszámolókat, linkeket, könyvajánlókat stb, tartalmazza, míg a messengeren lehet ötletelni, szakmai kérdéseket érintő kérdéseket feltenni, összajöveteleket szervezni, valamint a problémákat megbeszélni, tisztázni. A feliratkozók folyamatos gyarapodása arra enged kövekeztetni, hogy érdemes megosztani ötleteinket, gondolatainkat, jó szakmázni, hiszen szükségünk van egymás tapasztalataira.


Eme oldalak azért is megfelelőbbek, mint elődeik, mert jobban rá vannak kattanva az emberek. Így időben hamarabb jön a segítség, mint eddig a szakmai problémák orvoslására.


Borbé Levente,

a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium könyvtárosa

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Mesés életek

Találkozás percei Szervező: Gábor Tünde Anikó , a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum könyvtárosa Előadó: Borbé...