2021. december 6., hétfő

Továbbadományozás a városi "kiskönyvtáraknak"

A könyvtárnak adományozott ajándékkönyvekből november végén és december elején számos kötetet válogattam ki, amelyeket kivittem a csíkszeredai kis könyvkuckókba. 

Ezeket a minikönyvtárocskákat a csíkszeredai Spektrum Oktatási Központ állította fel a fölös könyvek új gazdára találása céljából

A könyvek, amelyeket behelyeztem a kuckókba hasznosak és jó állapotban lévők, viszont többségükből már elegendő példány van a könyvtárunkban, vagy nem felelnek meg a jelenlegi oktatási céloknak. Viszont a város lakóinak nagy hasznára válik. Főleg azoknak a családoknak jelent sokat, akiknek nincs, vagy kevés olvasnivalójuk van otthon. Valamint egyaránt gazdagítja azoknak a könyvtárát, akik nem tudják megvásárolni, vagy már kiadatlan példányokra bukkannak, esetleg hiányzik a saját könyvespolcukról. 

Azokat az iskolánknak adományozott könyveket, amelyeket nem lehet bevételezni, már sem a pedagógusok sem a diákok nem válogattak ki, továbbra is ki fogom szállítani a kis könyvkuckókba.


Fotó: Kovács Zsusza és jómagam

Borbé Levente,

A Márton Áron Főgimnázium könyvtárosa



Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...