2021. december 15., szerda

Ünnepváró varázs


A könyvtár előtti nagyméretű asztalon újra helyet kaptak a karácsonyt felidéző költemények és illusztrációk. A kiállítást ezúttal is, tekintettel a karácsonyi ünnepkörre, neves magyar költők ünnepi verseiből válogattam össze. Az illusztrációk között igyekeztem felidézni azt a téli élményt amelyet ez az ünnepkör ajándékoz nekünk. Természetesen akadnak közöttük híres festők munkái is.


Kis „ünnepi könyvtár” helyett a könyvtár karácsonyi témával foglalkozó dokumentumait, könyveit felajánlottam a diákoknak és pedagógusoknak kikölcsönözés vagy helyben olvasás céljából. Nyilván, aki szeretne egy részletet felhasználni az adott dokumentumból, azoknak lefénymásoljuk, vagy ők maguk le is fényképezhetik. A felajánlott kötetek nagy része a könyvtár tulajdona de akadnak közöttük otthonról hozottak is.

A kiállítást a kölcsönzői részen található karácsonyi képeslapok színesítik. Vannak kézzel készített és fényképezett képeslapok gyerekeknek és keresztény felnőtteknek egyaránt. A fénykép képeslapok némelyike festmény reprodukció, továbbá fellelhetőek közöttük Jézus születését felidéző, adventi koszorút mutató, téli tájat ábrázoló stb. üdvözlőlapok.


A karácsonyváró kiállítás a téli szünidő kezdetéig megtekinthető.


A kiállítás képeslapjai saját tulajdonomat képezik.


Borbé Levente,

könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...