2022. február 17., csütörtök

Felolvasómaraton a Székely Mikó Kollégiumban

 Iskolánk idén is csatlakozott az évente megrendezett nemzetközi felolvasómaratonhoz, melynek főszervezője a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. Ebben az évben Nemes Nagy Ágnes alkotásaira esett a választás.A felolvasást a Domokos Géza könyvtár olvasótermében a X.C osztály tanulói kezdték, akik Kedves Laura tanárnő irányításával előre kiválasztott verseket olvastak fel.

Aztán jött a VIII. B osztály Magyari Tünde osztályfőnökkel. Ők Nemes Nagy Ágnes gyerekverseiből olvastak fel.

 VI. B osztály tanulói Timár Tímea tanárnő felügyeletével érkeztek. A kedvenc a Tavaszi felhők című vers volt, amit több ízben el is énekeltünk. 

Dr. Kinda Eleonóra tanárnő a VI.-os református diákokat kísérte a könyvtárba.

Egyes osztályok a saját termükben tartottak felolvasást, mint pl. a II. A osztály tanulói. Szakács Ágnes tanítónő szerint jól sikerült a felolvasás: lapbook-ot is nézegettek, olvastak és Nemes Nagy Ágnes megzenésített verseiből is megtekintettek néhányat.

Köszönettel tartozunk Kádár István kollégánknak, akinek a szép könyvjelzőket köszönhetjük.


Forrás/Teljes cikk itt: https://szekelymikokollegium.ro/?esemeny=634&fbclid=IwAR2744wAv-JaGaCTjaCiHOKz_twug6zsYNFPam1z86j6a5gOYLV5kRDY-GQ



Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...