2022. június 29., szerda

Táborozásra indult vendégeink

 2022. június 27-én, kedden délelőtt az Olvass többet! határtalanul-magyarul nemzetközi verseny győztes csoportja tette tiszteletét könyvtárunkban. A vendégek magyarországiak és erdélyiek voltak.

Hasznos volt számukra a látogatás, hiszen nemcsak a hajdani csíki gimnáziumról s annak könyvtáráról gyűjtöttek információt, hanem megtekinthették az iskolapalotánk gyönyörű dísztermét is.

A könyvtárban tett „kaland”, egybe volt kötve egy kis időutazással. Összefoglalót kaptak a ferencesek múltjáról, az iskola történetének fontosabb szakaszairól, és természetesen a könyvtár viszontagságos túléléseiről, gyarapodásáról, és mai állapotának kialakulásáról. Szó esett az iskola illusztris személyiségeiről, valamint a régi könyvek is bemutatásra kerültek.

A kedves vendégeket szemmel láthatólag érdekelte a néhány esztendővel előbb, két részben felújított könyvtár, amelynek jelenlegi formája teljességgel modern és korszerű képet mutat.

Ezt követve indultak táborhelyükre, Bükklokára.

Borbé Levente,

A Márton Áron Gimnázium Könyvtárosa,

Csíkszereda


Nincsenek megjegyzések:

Mesés életek

Találkozás percei Szervező: Gábor Tünde Anikó , a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum könyvtárosa Előadó: Borbé...