2022. július 1., péntek

Molnár Gyula, mint könyvtáros

Tegnap értesültem arról, hogy kedves kollégánk, barátunk nyugdíjba vonult. A csíkszeredai Kós Károly Építészeti Szakközépiskola könyvtárában, és nemcsak, látta el rábízott feladatait. Oktatóként is tevékenykedett. A búcsúztatója is méltó volt hozzá.

A nyugdíjas búcsúztatón készült kép
Fotó: Kovács Zsuzsa

Molnár Gyulát könyvtárosként, több mint egy évtizede, elsősorban a szakmai gyűlésekről ismerjük. Aktívan részt vett a csíkkörzeti, Hargita megyei, megyeközi módszertani napokon. Szinte egyetlenegy lehetőséget sem hagyott ki, hogy tovább képezze magát. Éveken át úgy a helyi, mint az országos és nemzetközi tanfolyamok lelkes tagja maradt.

Hozzászólásaiban rávilágított az adott téma lényegére. Személyiségéből fakadóan csendes tagja maradt közösségünknek. Nyugalmat sugárzott.

Ösztönzően tudott hatni a munkánk folytatására. Ötleteket adott. Ahol tiszteletét tette, ott igazi párbeszéd alakult ki. Tartalmas perceket élhettünk át véle. Igazi tapasztalatcserék voltak azok.

A csíki iskolai könyvtárosok körében. Helyszín: A Márton Áron Főgimnáyium könyvtára
Fotó: B.L.

Éveken át töltötte fel a könyvtárosi anyagokat az erdélyi iskolai könyvtárosi facebook-os csoportokba. Mai napig is aktívan szerepel.

Kedves Gyula! Továbbra is közösségünk elismert tagja maradsz. A nyugdíj csak a munkahelytől való búcsút jelenti, de nem a munkától.

Boldog, tartalmas és aktív nyugdíjas életet kívánunk néked!

A lényeg, hogy ezután is szakmázzunk, és nemcsak a világhálón.

Borbé Levente,

könyvtáros



Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...