2011. március 18., péntek

Meseszer két csíkszeredai iskolában

Újból Csíkszeredába érkezett a Meseszer. Egyed Daniela, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola könyvtárosa és a József Attila Általános Iskola helyettesítő könyvtárosa az említett intézmények vezetőinek és kollégáinak segítségével szerét ejtette március hetedikén és nyolcadikán az említett iskolákban a mesemondásnak.

Nagy örömömre szolgált, hogy mindkét esetben ott lehettem e nagyszerű rendezvényen.
Az öröm valóban nagy, hiszen a staféta ezúttal eljutott Gyergyó vidékére és Szentegyházára. Mindkét rendezvényen a mesék csodálatos világa tárult elénk kedves gyerekek mesemondása révén. Az előadást nemcsak a székely ruhák díszítették, hanem, ahogy Székelyföldön szokás, egy kis többlettel is kipótolták. A Művészetiben kalákát mutattak be, ahol fő szerepet a kukoricabontás, rongyvágás és fonás j
átszott, amelyet az előadás meghívottjai, a fonóasszonyok adtak elő. A József Attila iskolában pedig a Csicsergők énekkara gyerek- és népdalokkal színesítette a palettát.


Kristó Zita, a József Attila iskola nemrég gyereknevelésről visszatért könyvtárosa ugyanolyan lelkesedéssel fogadta a Meseszert, és részt vállalt a műsor lebonyolításában.

Borbé Levente

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...