2011. szeptember 9., péntek

Az iskolai könyvtárak informatizálása

A közeljövőben AXE képzés indul, nemcsak könyvtárosoknak! Erről értesítést tettek fel a Hargita Megyei Tanfelügyelőség ( http://isjhr.eduhr.ro/web2/index.php/ro/noutati/1524-in-atenia-directorilor-tuturor-unitilor-de-invmant-preuniversitar-din-jude ) valamint a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza (http://ccd.eduhr.ro/content_menu_ro.php) honlapjain. A képzésen részt vehet minden egyes könyvtáros, és aki iskolai könyvtárban / dokumentációs központban dolgozik, de nincs kizárva a pedagógusok széles köre sem, akik vonzódnak a könyvtári szakmához (óvónő, tanító, tanár), vagy netán kíváncsiak. A projektet a Csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok háza, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a Neamţ Megyei Pedagógusok Háza indította útjára.
A képzés 2011. október és 2012. április között zajlik régióra osztva, megyénkben.
A továbbképző nem csupán a könyvtárosi anyag felfrissítésére fókuszál (E.T.O., indexálás), hanem azok felújított változatát, új információkat a szakmán belül, valamint könyvtárosi módszertant, könyvtár-informatikai ismereteket is elsajátíthat a résztvevő. A képzés 23 credit pontot biztosít azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen befejezik a tanfolyamot.
A beiratkozás már javában folyik. Beiratkozás céljából hívják fel az Apáczai Csere János Pedagógusok Házát vagy Pöllnitz Ilona módszertanost-programszervezőt. Telefonszámok: 0266 372139, 0740131530.
 Minden egyes Hargita megyei tanügyes pedagógust szeretettel várnak!
Borbé Levente


Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...