2013. október 8., kedd

Népmese Napja a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium könyvtárában



A Magyar Olvasástársaság felhívására a Népmese Napját elsőként 2007-ben tartottuk a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium könyvtárának szervezésében (és tartjuk azóta is minden évben). 2013. szeptember 30-án szintén sor került ennek az eseménynek a megrendezésére az előkészítő osztály és az I-IV osztályosok számára.
        Az érdeklődő gyerekek már a délelőtt során népmesét nézhettek a könyvtár olvasótermében, az általuk nagyon kedvelt vetítővásznon, majd délután a díszteremben folytatódott az esemény. A program első felében Benedek Elek életéről és munkásságáról beszélgettünk, majd Moldován- Szeredai Eszter, iskolánk VII. osztályos mesemondója egy magyar népmesével örvendeztette meg a közönséget. Ezt követte egy dramatizált mese a tyúkocskáról és barátairól, melyben segítségemre volt Bán Magda és Veres Éva óvónő, valamint Szávuly Emese tanítónő.
A tevékenységről nem maradhatott el a népdal és a színező sem.
Természetesen idén is várjuk a rajzokat kedvenc népmesehősökről vagy mesejelenetről, amelyek a könyvtárban kerülnek kiállításra.

Hatos Melinda
könyvtáros


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...