2013. november 29., péntek

Iskolai Könyvtárak Világhónapja a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium könyvtárában



 Az Iskolai Könyvtárak Világhónapja keretén belül, az Orbán Balázs Gimnázium könyvtára felkérésére az elemi tagozatos diákok őszi dekorációt készítettek a gyermekkönyvtár számára. Az első osztályosok különböző technikát használva dolgoztak, a II. osztályosok Márton napi libát készítettek. A IV. osztályosok közül tizenegy diák adta be jól sikerült munkáját. A kézimunkák a könyvtárban kerültek kiállításra.
    A IV. osztályosok még egy nagy feladatot vállaltak magukra: felhívni a figyelmet az olvasás és a könyvtárak fontosságára. Így meghívták a város óvodásait, hogy megmutathassák nekik a könyvtárat, ahová olvasni járnak és ahonnan kölcsönözni szoktak. A kis óvodásoknak bemutatták A tyúkocska meséjét is, majd segítettek nekik a színezésben.

    Ugyancsak ennek az eseménynek az apropójára papírhulladék- gyűjtő versenyt szervezett a könyvtár, hozzájárulva ezzel is a gyerekek környezettudatos szemléletének kialakításához.
A verseny fődíja egy pizza volt, melyet Bálint Andor, VI. osztályos tanuló nyert el.


                                                        Hatos Melinda könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...