2014. július 26., szombat

A mi Régizene Fesztiválunk emlékei



A Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme különleges kiállítással örvendeztette meg a a város lakóit és a máshonnan érkező vendégeket. “Ami csak a miénk volt” címmel. A címadás és a látványterv János Éva hozzáértő munkáját tükrözi. A könyvtárosnő a csíkszeredai Régizene Fesztivál 1979-2013 időszakot átölelő dokumentumai között válogatott. Az itt fellelhető plakátok, műsorfüzetek, szórólapok visszaidézték az eltelt évtizedek fesztiváljainak esemény sorrendjét, de a múltidézés erejével elővarázsolódott az az otthonos légkör, amelynek részese volt a fellépő és a nagyérdemű közönség egyaránt.


            A kiállítás anyagát Vitos Mária és Vitos Zsófia áldozatos munkája tette még vonzóbbá. A 35 esztencsíkszeredai Régizene Fesztivál történéseit az összes fellelhető dokumentummal digitalizálva közelebb hozták az érdeklődők számára. A CD-re vetett újságcikkek, méltatások, interjúk, fényképek és más dokumentumok nagyon értékes anyag, hiszen ez egy olyan archívumot foglal magában, amelyben könnyen révbe érnek azok a kutatók, akik eme témakörben érdeklődnek.



            A kiállítás néhány napig, augusztus elejéig látható. A CD anyagát továbbra is megtekinthetik az érdeklődők.




Borbé Levente

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...