2014. augusztus 19., kedd

Elutasították az elsős és másodikos tankönyvek csaknem felét

Huszonegy tankönyvből csupán kilencet fogadott el az oktatási minisztérium döntéshozó bizottsága az első és másodikos diákok számára készülő kiadványok licitjén, így újabb versenytárgyalást szerveznek. A magyar tagozatos diákok számára egyetlen tankönyvet engedélyeztek, így bár a tanterv megváltozott, az ábécéskönyv kivételével nem garantáltak az új tankönyvek iskolakezdésre.


*

Még az egyetlen nyertes kiadó vezetője, Varga Károly is elégedetlen. A Corvin Kiadó igazgatója elmondta, óriási áldozatba került az ábécéskönyv előállítása. „Ez a versenytárgyalás egy komédia, amely a kiadók számára tragédiává alakul. Teljesíthetetlen feltételek vannak, mi például hat könyvvel jelentkeztünk, és ebből egy ment át. Ennek az egynek is nagyon örülök, hiszen az a célom, hogy a magyar gyerekek tankönyvhöz jussanak, de pont ezért felháborító, hogy a többit nem fogadták el” – fogalmazott az igazgató.


Forrás - Tovább:
KRÓNIKA online


 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...