2014. augusztus 27., szerda

Székelyföldi Szerzők Napjai 2014. október 13 – 15.

Hargita és Kovászna megye tanácsa, Marosszéki önkormányzatokkal összefogva, kulturális intézményei közreműködésével, kulturális és civilszervezetekkel közösen, október 9–19. között szervezi meg az V. Székelyföld Napokat.

A rendezvénysorozat keretében 2014. október 13 - 15. között első ízben kerül sor a Székelyföldi Szerzők Napjaira. A tematikus napok rendezvényeinek célja, hogy térségünk saját irodalmi értékeire, székelyföldi alkotóinkra, kiadványainkra irányítsák tágabb közösségünk figyelmét. E napok rendezvényei alkalmat teremthetnek arra is, hogy jobban megismerjük irodalmi jelenünket, köztünk élő, kortárs alkotóinkat.
Felhívással fordulunk a székelyföldi könyvtárakhoz, hogy kapcsolódjanak be a Székelyföld Napok idei rendezvénysorozatába, járuljanak hozzá régiónk kulturális-irodalmi értékeinek felmutatásához a Székelyföldi Szerzők Napjai keretében szervezett helyi rendezvény révén, saját, helyi adottságaik függvényében.
Bármely székelyföldi település könyvtára bekapcsolódhat az eseménysorozatba saját esemény szervezésével, akár más helyi intézményekkel, például a helyi iskolával, önkormányzattal, civil szervezettel közös szervezésben. Nincsenek formai kötöttségek, a saját ötleteknek és kreatívitásnak tág teret nyújtanak a tematikus napok. Bármilyen rendezvényre sor kerülhet – lehet felolvasás, író-olvasó találkozó, könyvbemutató, vetélkedő, szavalóest, kiállítás – vagy bármilyen más esemény, a helyi igényeknek és lehetőségeknek megfelelően. Az esemény helyszíne lehet a helyi könyvtár, kultúrház vagy iskola, de az adott település számára szimbolikus jelentést hordozó hely is, például emlékház, helyi emlékmű, stb.

Arra kérjük a könyvtárak vezetőit, jelezzék a Székelyföldi Szerzők Napjai eseménysorozatába való bekapcsolódás szándékát a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A tervezett rendezvény, illetve program címét, rövid leírását, a szervezők nevét (egyesület, intézmény, csoportosulás neve) a kapcsolattartó személy elérhetőségével (e-mail, és telefon) legkésőbb 2014. szeptember 5-ig várjuk. Minden tervezett program bekerül majd a Székelyföld Napok programfüzetébe.

További információk és kapcsolattartás: 
Kelemen Katalin, Kájoni János Megyei Könyvtár. 


A felhívás teljes szövege a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján:



Tisztelettel,

Kelemen Katalin
Kájoni János Megyei Könyvtár

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...