2016. február 25., csütörtök

Rendhagyó irodalomórák Tamási Áron felolvasómaraton



A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakoztunk a Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében meghirdetett felolvasómaratonhoz. 2016. február 23.-án iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai közül közel 400-an vettek részt a felolvasásban.

A Dánél Hajnalka iskolakönyvtáros, magyar szakos tanár irányításával megszervezett rendezvényen a felső tagozatos diákokkal 10 órától 14 óráig rendhagyó irodalomórán fényképek segítségével elevenítettük fel a legjelentősebb életrajzi eseményeket Tamási Áron életéből. 

Ezután felolvastunk Tamási Áron gazdag és változatos életművéből, mesék, novellák,  humoros regényrészletek hangzottak el. 


A vidám hangulatú rendhagyó irodalomórák szervezésében közreműködtek Borbély Hajnalka és Bartha Emese, a magyar nyelv és irodalom katedra tanárai. Emlékül minden résztvevő névre szóló könyvjelzőt kapott ajándékba, amely ugyanakkor elismerése is annak, hogy részt vett a felolvasómaratonon. 

Dánél Hajnalka,
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...