2016. február 25., csütörtök

TAMÁSI ÁRON FELOLVASÓ MARATON a Joannes Kájoni Szakközépiskolában


Idén iskolánk harmadik alkalommal csatlakozott a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár felhívásához. A tavalyihoz hasonlóan most is a multimédia teremben szerveztük meg reggel 8 órától 13 óráig. A szervezők a magyar szakos tanárok voltak: Sárossy Gabriella, Lestyán Csilla,  Csató Jolán tanárnők, és jómagam, mint iskolai könyvtáros.  Csatlakozott hozzánk Láposi Dia tanárnő is. A felolvasáson résztvettek a IX.A, IX.B, IX.C, IX.D, X.A, X.B, XI.A, XI.D és a XI.G osztályok.

    A felhívás szerint a nyolcadik alkalommal megszervezett felolvasó maratonon  Tamási Áron, a nagy székely író életműve volt megszólaltatva, halálának  50.  évfordulójára emlékezve.

    Tanulóink Tamási novelláiból válogattak, hallhattunk részleteket az író regényeiből is. Úgy gondolom, hogy a résztvevőknek tetszett a felolvasás, és azzal, hogy bekapcsolódtunk mi is a maratonba, hozzájárultunk a rendezvény üzenetéhez: „…hogy minél többen, minél több helyszínen olvassunk együtt, ezzel felhívva a figyelmet az olvasás örömére”. Ez az esemény az olvasás, az egyetemes értékek népszerűsítéséről szól, ezáltal is hangsúlyozva, hogy olvasni jó.

Kovács Edit, könyvtáros
Csíkszereda


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...