2018. június 6., szerda

Csoportok látogatása a „Tudj többet, légy jobb!” héten a gimnáziumban



Gimnáziumunkban számos érdekes program várta a diákokat a „Tudj többet, légy jobb!” héten. Mint könyvtáros, besegítettem ezek gördülékenyebbé tételéhez. Azonban, e munkákon kívül három (3) csoport tette tiszteletét nálam.


Az első csoport Jobbágytelkéről érkezett, Boldizsár Ágoston nyugdíjas tanárunk vezetésével. A vegyes csoportot a könyvtárban kalauzoltam végig. Mivel több mindent ismertek már az iskola történetéből, nagyjából érdeklődéseikre, kérdéseikre válaszoltam. Búcsúzóul megtekintették a könyvtár régi állományát.



A második csoport a csíkmindszenti Nagy István Általános Iskola VII-VIII. osztályaiból érkezett Csibi Erzsébet hittantanárnő irányításával. Ők is láthatták a könyvtárat, a régi könyveket. Később megtekintették a tornatermet és a dísztermet. Nekik a szokásos történeti bemutatón kívül beszéltem azokról a lehetőségekről, amelyeket kivételesen a hozzánk újonnan érkező IX-es diákok tapasztalhatják majd meg.


A harmadik csoport a csíkrákosi Cserei Mihály Általános Iskola V. osztálya volt. Őket Bodor Annamária román szakos osztályfőnökük kísérte el. Ők is szemügyre vehették a könyvtárat. Kipróbálták az öreg írógépet. Voltak a díszteremben és a tornateremben is. Végezetül kis ajándékkal leptem meg a kicsiket.


Mindhárom csoportnak kedvére való volt a könyvtár új arculata. Akadtak a diákok közül olyanok is, akik azt nyilatkozták, hogy szívesen visszatérnének legalább még egy vizitre.



Fényképezte: Borbé Levente és Bodor Annamária

Borbé levente,
Márton Áron Főgimnázium, Csíkszereda 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...