2018. június 12., kedd

Rendhagyó irodalomóra a Petőfi Sándor Általános Iskolában

  2018. június 7.-én, még a vakáció előtti pezsgésben sikerült egy rendhagyó irodalomórát tartani a diákoknak. 

A helyi szerkesztésű Székelyföld kulturális folyóirat júniusi, gyermekirodalomnak szentelt számát mutatták be Lövétei Lázár László költő, a folyóirat főszerkesztője, Borsodi L. László költő, szerkesztő és Molnár Vilmos író, szerkesztő. A bemutatón negyedik, ötödik és hetedik osztályos tanulók vettek részt. 

A meghívottak meséltek arról, hogyan keletkezett a folyóirat, hogyan jött létre a bemutatott lapszám, majd a legérdekesebb rész következett, amikor felolvastak saját írásaikból, hozzáfűzve néhány személyes gondolatot a keletkezés körülményeiről, saját életükből, írói hitvallásukról. Néhány diák a bemutató végével haza is vihetett egy-egy példányt a bemutatott kötetekből.

A diákok örömmel fogadták a rendhagyó irodalomórán elhangzottakat. Pozitív visszajelzés volt az is, hogy külön szeretettel, tapssal fogadták a már előző rendezvényünkről ismert Borsodi L. Lászlót és újabb írásait. 

A személyes találkozás mindig egy új dimenziót nyit meg az irodalom és az olvasás megszerettetésében.

​​​​Dánél Hajnalka,
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...