2019. január 18., péntek

11. NEMZETKÖZI FELOLVASÓMARATON - 2019. február 19

Ember vigyázz, figyeld meg jól világod: / ez volt a múlt, emez a vad jelen, –/ hordozd szívedben. Éld e rossz világot/ és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,/ hogy más legyen.”
(Radnóti Miklós: Nem bírta hát… 1944)

Olvassunk újra együtt ezen a nagyszerű megmozduláson, amely 11 éve indult, és amelyen tavaly több mint 38.000-en vettek részt! Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda, Petőfi Sándor művei után idén 2019. február 19-én Radnóti Miklós (1909-1945) alkotásait szólaltatjuk meg, születésének 110., halálának 75. évfordulója alkalmából.

A maraton fő szervezője 2014 óta a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Az ünnepélyes megnyitó helyszíne idén is a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme lesz, a korábbi évekhez hasonlóan a világ bármely pontjáról lehet csatlakozni a felolvasáshoz, bármikor a nap folyamán.
 
 A jelentkezés online módon történik, február 18-ig: A jelentkezési űrlap elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján a Radnóti Miklós felolvasómaraton – 2019 fotóra kattintva (fent, jobboldalt, illetve a főoldalon a hírek alatt vagy a következő link bemásolásával a Google keresőjébe: https://goo.gl/forms/do05ODlOhUlT5xh03 
A jelentkezőket, intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat arra kérjük, hogy pontosan töltsék ki az online űrlapot, ami után a Küldés gombra kattintva történik a regisztráció.

 Az esemény Facebook oldala: XI. Nemzetközi felolvasómaraton: Radnóti Miklós – 2019. Fontos: a Facebook-os "like" vagy "ott leszek"nem számít bejelentkezésnek. Itt is megosztottuk a regisztrációhoz szükséges elektronikus űrlapot. 

Link a további ismertetéshez: http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/nd/695/radnoti-miklos-felolvasomaraton--felhivas-kozos-olvasasra

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...