2020. május 4., hétfő

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár is bekapcsolódik a megyenapokba

Mint megtudtuk, az online Hargitai Megyenapok programjaihoz is csatlakozik a Kájoni János Megyei könyvtár: online kvízjátékot fognak hirdetni, ahol szintén segítséget nyújthatnak a már említett adatbázisok.
Online szavalóversenyt hirdet a megyei könyvtár
2020-ban is több jelentős magyar költőre emlékezünk születésük vagy haláluk évfordulója kapcsán – írják a szervezők. A szavalóversenyre egy szabadon választott verssel lehet jelentkezni, az alábbi magyar költők műveiből: Baka István, Faludy György, Fodor Ákos, József Attila, Kölcsey Ferenc, Márai Sándor, Petri György, Reményik Sándor, Szabó Lőrinc, Vörösmarty Mihály.

Nevezési kategóriák, korcsoportok:
I. – 5–8. osztályos diákok;
II. – 9–12. osztályos diákok (középiskolások);
III. – 19 év felettiek (felnőttek).

A jelentkezés határideje: 2020. május 11., hétfő, éjféli 12 óra.
Minden kategória legjobb versmondói továbbjutnak a döntőbe, amelyet 2020 őszén szeretnének megszervezni Csíkszeredában!

Az eredményhirdetésre május 26-án kerül sor, amikor is a továbbjutók videóit egy összefoglalóban feltöltik A Költészet Napja – Csíkszereda Facebook-oldalára.

Maradjatok otthon! Tanuljatok meg egy csodaszép verset, vegyétek fel videóra és küldjétek el nekünk! Vigyázzunk egymásra! – áll a könyvtár felhívásában.

További információ kérhető a koltoknapja@gmail.com e-mail-címen. Illetve a Facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/koltoknapja.

Szilágyi Dalma-Orsolya


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...