2022. április 21., csütörtök

Kerekasztal beszélgetés iskolai könyvtárosoknak

 2022. április 14-én, csütörtökön 10 órai kezdettel kerekasztal beszélgetésre voltak invitálva a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házának Bolyai termébe Hargita megye iskolai könyvtárosai.


A beszélgetést Ferencz-Salamon Alpár, a Pedagógusok Háza igazgatója vezette le.

A téma az iskolai könyvtárak és a dokumentációs-információs központok jelenlegi helyzete és népszerűsítésének lehetősége volt.

A résztvevők a megye különböző területéről gyűltek össze. Mindegyikük rövid ismertetőt tartott az iskolai könyvtára, valamint a dokumentációs-információs központja tevékenységéről és problémáiról.

Ferencz-Salamon Alpár hangsúlyt fektetett úgy a dokumentációs-információs központok felszereltségi hiányának megoldására, mint az iskolai könyvtárakéra is. Gondolunk itt a digitális eszközökre, valamint az aktuális tantervhez igazodó szakkönyvekre, és nemcsak.

A rövid kerekasztal beszélgetés hatékonysága abban mutatkozott meg, hogy egyfajta lehetőséget, és egyben ötletet szolgáltatott a könyvtárosok további munkájának megkönnyítéséhez, ami nemcsak a pedagógiai, hanem a kulturális tevékenységek gördülékenyebb lezajlását is segíti.

Borbé Levente,

a Márton Áron Főgimnázium könyvtárosa



Nincsenek megjegyzések:

Miért és miről írjunk?

  Az Iskola másként hét keretén belül Sántha Attila költőt hívtam meg gimnáziumunkba. A témája Miért és miről írjunk? volt....