2007. december 17., hétfő

Csíkdánfalván információs és dokumentációs központ létesült

Hargita megye területén 2003 óta, folyamatosan nyílnak meg az információs és dokumentációs központok. Az egész tervrendszer elindítása egy francia-román közös program keretén belül működik.
A csíkdánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskolában december 13.-án dokumentarista központ létesült. Ez már a hetedik ebben az évben, sorban pedig a tizennegyedik létesítmény. A sorra megalakuló iskolai információs és dokumentációs központok a könyvtároknak új imázst adva változtatják meg jellegüket. Egyes helyeken a könyvtárral egybeolvadva-átalakítva működnek, de vannak központok, ahol mindkét létesítmény megmarad külön-külön, mégis függenek egymástól.
A csíkdánfalvi központ egy régi tanári szoba helyére került, ami azelőtt osztályteremként, s végül könyvtárként működött. Az átrendezés nagy munkát igényelt, de megérte, mert a könnyen mozgatható polcrendszernek köszönhetően akár osztályteremmé is alakítható a terem. A könyvtár továbbköltözött, de az állomány egy része az új audiovizuális és számítógépes rendszer mellett hasznos információval szolgál a tanárok-diákok számára.
Az új központ létrejötte Kajtár Csaba igazgatónak és azon embereknek köszönhető, akik fáradtságot nem kímélve munkájukon kívül is dolgoztak megvalósításán.
Egyes információk szerint a dokumentarista tanári foglalkozás új szakmát jelent, amelyre a bukaresti egyetem posztgraduális vagy alapképzést biztosít, és úgy, mint más szakokra versenyvizsgát lehet hirdetni, ott ahol már a központot létrehozták.

Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...